Creveti la tigaie, cu lapte de cocos

de AlexTeacher in Fructe de mare, 8 Iun 2016 | 705 vizualizari

 

Nu m-as satura de creveti...creveti si midii. As putea manca...FARA NUMAR ! :D 

 

INGREDIENTE

Crevetii:

  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Lapte de cocos - 200 ml
  • Sare si piper negru – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la tigaie, cu lapte de cocos:

  • Curatati crevetii lasandu-le capul si coada (pentru efect ) - Desi in Spania daca le ceri sa-ti curete crevetii sau servesti clientii cu creveti curatati risti sa ti se dea cu farfuria-n cap sau sa fii impuscat :)))) 
  • Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);

  • Taiati rosiile cherry in 4;

  • Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;

  • Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;

  • Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;

  • Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;

  • Puneti laptele de cocos si amestecati 2 min pana mai scade si se ingroasa - tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;

  • Merg de minune c-un orez la aburi ! Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creveti la tigaie, cu lapte de cocos 446170
retete culinare - Creveti la tigaie, cu lapte de cocos 446171

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

09.06.2016, 07:51

Ce bine arata!

laura_n 1

10.06.2016, 16:17

Imi ploua in gura!

Bya Ralu 1

24.08.2016, 19:18

astia sunt pe gustul meu,o sa-i incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L