Croquembouche

de Miha in Torturi, 1 Aug 2010 | 8275 vizualizari

 

La multi ani Bucataras. Cu multe bucurii si impliniri presarate pe drumul vietii. Sa te bucuri mereu de familia ta minunata, sa fiti sanatosi si mereu voiosi. Si pentru ca e si reteta 600 ( pffff....am muncit oleaca :)) ) astazi vom face chef mare. :)) Ia sa te vad cum te misti...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 g faina
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 550 ml lapte
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croquembouche:

Gogosele:

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Croquembouche 44248
retete culinare - Croquembouche 44249
retete culinare - Croquembouche 44250
retete culinare - Croquembouche 44251

COMENTARII (50)

DanMonica 1

27.01.2013, 10:32

Miha 1

27.01.2013, 12:05

Bya Ralu 1

27.01.2013, 12:25

super faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18