Crostata cu nectarine

de alilianaa in Prajituri, 16 Aug 2014 | 1751 vizualizari

 

O prajitura dulce acrisoara din care as servi mereu...

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
Umplutura: 12 nectarine, o lingura amidon, un plic zahar vanilat, 10 linguri zahar, 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu nectarine:

Aluatul:  Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.

Umplutura: nectarinele se spala si se pun la scurs. Cu un cutit le taiem felii. Le punem intr-o tingire cu un fund mai gros la foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa-si lase zeama, dilzolvam in 50 ml apa amidonul si il punem peste fructe. Amestecam, lasam la racit. Am pregatit fructele in asa fel incat sa nu se zobeasca, sa isi pastreze forma. 

Asamblare. Intr-o forma cu fund detasabil  punem aluatul intins. Peste aluat punem compozitia cu fructe. Aducem placinta de margini astfel incat  fructele sa fie cat mai acoperite. Mie mi-a iesit mai dezordonata, dar a fost tare buna. Se pune prajitura la cuptor pentur 30 min. se scoate si se da la rece. Se pudreaza cu zahar vanilat. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crostata cu nectarine 337326
retete culinare - Crostata cu nectarine 337327
retete culinare - Crostata cu nectarine 337328

COMENTARII (26)

dantes 1

17.08.2014, 07:36

Delicioasa

Lavinia 1

17.08.2014, 15:30

delicioasa

alilianaa 1

24.08.2014, 12:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S