Crumble cu afine, coacaze si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 1853 vizualizari

 

E prima mea reteta de crumble! Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.

Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuit
  • 150 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 80 gr unt
  • putina sare
Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze. In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar. Unt pentru uns formele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu afine, coacaze si zmeura:

  1. Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul.
  2. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.
  3. Unge formele de ceramica cu unt.
    Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.
  4. Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.
  5. Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)
  6. Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu afine, coacaze si zmeura 343392
retete culinare - Crumble cu afine, coacaze si zmeura 343393
retete culinare - Crumble cu afine, coacaze si zmeura 343394

COMENTARII (22)

Panacris 1

25.09.2014, 15:15

Andreea Caroline 1

25.09.2014, 17:23

Ce prezentare

Rocsi 1

25.09.2014, 21:12

Bun di tat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: