Crumble cu afine, coacaze si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 3892 vizualizari

 

E prima mea reteta de crumble! Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.

Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuit
  • 150 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 80 gr unt
  • putina sare
Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze. In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar. Unt pentru uns formele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu afine, coacaze si zmeura:


  1. Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

  2. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.

  3. Unge formele de ceramica cu unt.
    Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.

  4. Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.

  5. Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)

  6. Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu afine, coacaze si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

25.09.2014, 15:15

- Andreea - 1

25.09.2014, 17:23

Ce prezentare

Rocsi 1

25.09.2014, 21:12

Bun di tat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taitei cu cartofi, de post

de vasimur 4

ieri la 20:04

Quiche cu legume

de Rocsi 9

pe 05.03 la 18:06

Tort cu jeleu de visine

pe 04.03 la 17:55

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taitei cu cartofi, de post

de vasimur 4

ieri la 20:04

Quiche cu legume

de Rocsi 9

pe 05.03 la 18:06

Tort cu jeleu de visine

pe 04.03 la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese