Cuiburi pufoase cu nuca de cocos

de Miha in Dulciuri, 10 Iun 2011 | 10148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • smantana dulce pentru frisca
  • Pentru sirop:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • coaja proaspat rasa de portocala (1/2 lingurita)
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi pufoase cu nuca de cocos:

Aluat:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.

Separat frecam galbenusul cu putina sare, apoi turnam incet restul de lapte caldut, restul de zahar si aromele. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Laura a folosit dulceata de coji de portocale. Eu n-am avut si nici n-am gasit de cumparat, asa ca am improvizat, dupa metoda prezentata de Alison.

Intr-un castron amestecam nuca de cocos cu coaja de portocala confiata, apoi turnam putin cate putin smantana pentru frisca, pana obtinem o pasta ferma si consistenta.

Sirop:

Se dau in clocot laptele, zaharul, coaja rasa de portocala si cocosul. Se da deoparte, se aromeaza cu vanilie si se tine la cald.

In plus mai avem nevoie de cca 30-40 g unt moale pentru uns tava si placintelele.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale.

  •  Se pot face si mai mici si atunci impatiti in mai multe parti.


Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingurita de umplutura.

Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. :) Tava (25/35 cm) se unge bine cu unt si se aseaza boccelutele, cu inchizatura in jos. Se ung cu unt din abundenta si se lasa la crescut pentru 30-40 de minute.

Se baga tava in cuptorul incins la foc mediu. Cand cuiburile incep sa se rumenesca (dupa 15-20 minute) incalzim din nou siropul si fierbinte il turnam deasupra. Bagam tava din nou la cuptor si tinem pana se absoarbe tot siropul si cuiburile sunt rumenite frumos.

Sursa

TIPS-URI

1

Daca e necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina. 

2

Pentru operatia de framantare se poate folosi masina de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi pufoase cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ina 1

10.06.2011, 21:03

mena29 1

10.06.2011, 22:18

Cat sunt de frumoase!!!!!!!

Miha 1

10.06.2011, 23:17

Multumesc dragile mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello