Cupcakes cu cacao si topping de caramel

de Brindusa in Prajituri, 29 Noi 2011 | 1788 vizualizari

 

Prajituricile astea au aparut din ce am gasit prin frigider si camara. Prin urmare au de toate: cacao, ciocolata neagra, smantana, ciocolata alba, caramele, alune de padure. N-au cum sa nu fie bune, asa-i? :))))

 

INGREDIENTE

  • 300 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 g ciocolata 55% Kandia
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • Pentru topping
  • 200 g caramele cu cacao (sau simple)
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu cacao si topping de caramel:

Amesteca bine faina cu praful de copt.

Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si amesteca bine, sa nu fie cocoloase. Adauga ciocolata taiata in bucati si amesteca pana se topeste.

Amesteca zaharul cu ouale si bate-le cu mixerul cam 5 minute, pana ce se albesc si se intaresc putin.

Incalzeste cuptorul la 180 C

Adauga esenta de vanilie in crema de oua si amesteca. Adauga crema de smantana si amesteca. Adauga faina si amesteca usor, pana o incorporezi.

Pune coca in tavile speciale de cupcakes, in hartii. Umple-le 3/4, nu total. Coace-le cam 15 minute. Raceste-le.

Pentru topping, pune caramelele intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri cu lapte. Topeste-le la foc mic. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amestec-o pana se topeste. Lasa toppingul sa se raceasca usor. Toarna toppingul peste fiecare cupcake.

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes cu cacao si topping de caramel-0
Cupcakes cu cacao si topping de caramel-1

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 15:03

yammy

mirela0911 1

30.11.2011, 20:21

cel putin doua as vrea

mena29 1

01.12.2011, 10:09

De la astea chir nu ma pot abtine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04