Deliciul toamnei

de jolygina in Dulceata / Gem, 21 Apr 2012 | 1419 vizualizari

 

pentru ca am foarte multe retete pe care nu am timp sa le postez ,chiar daca nu este sezonul mai un gem care a fost foarte bun ,pentru ca nu mai am decat un borcan din cate am facut

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de gutui
  • 1 kg de mere
  • 300g curmale
  • 150g stafide
  • 100g nuci
  • 1 kg de zahar
  • zema de la o lamaie
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciul toamnei:

Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat ,

le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc ,

cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de lamaie apoi le lasam sa mai fiarba 10 min ,

le asezam in borcane si le punem in camara cu bunatati 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciul toamnei 159207
retete culinare - Deliciul toamnei 159208
retete culinare - Deliciul toamnei 159209
retete culinare - Deliciul toamnei 159210
retete culinare - Deliciul toamnei 159212
retete culinare - Deliciul toamnei 159213

COMENTARII (12)

jolygina 1

21.04.2012, 19:12

multumesc fetelor sunte-ti dragute

diaconta 1

21.04.2012, 22:29

cu siguranta a fost delicioasa

jolygina 1

22.04.2012, 10:38

da da foarte buna a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S