Desert branzoici sau Boti

de trifadalia in Dulciuri, 17 Oct 2019 | 1609 vizualizari

 

Este un desert al copilariei pe care bunica mea il facea foarte des, iar noi il savuram cu mult drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 100 gr margarina
  • 2 maini de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg branza dulce de vaca( scoaca)
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri de gris
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici sau Boti:

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Aluatul se intinde apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de branza.Pana dospesc patratelele putin  preparam umplutura astfel:In branza de vaci se adauga coaja de lamaie, zaharul impreuna cu cel vaniliat, si grisul. Se obtine o compozitie cremoasa care se pune pe fiecare patrat se aduna colturile si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Iti ies cam 30 bucati.In tava nu se pun lipite ci se lasa putina distanta si se ung cu galbenusul+2 linguri de lapte.Se lasa in tava la dospit cam 15 minute si se introduce in cuptorul preincalzit 15 minute.Se lasa la copt cam 30-40 minute(depinde de cuptor). Dupa ce s-au copt se lasa putin la racit apoi se tavalesc prin zahar vaniliat

TIPS-URI

1

daca se doreste pentru siguranta se poate pune in branza de vaci si un ou pentru a fi mai legata ( albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga galbenusul apoi branza, coaja de lamaie si grisul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici sau Boti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si crema de lamiie