Desert briosa tresata

de Catalina L in Prajituri, 11 Noi 2018 | 2643 vizualizari

 

Va propun o brioşa tresata cu stafide.
Imi place sa fac aluatul o seara inainte si il las la frigider peste noapte.
A 2a zi este o minune si puteti prepara direct desertul dorit.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/briosa-tresata.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 4 g de drojdie uscata sau 10 g de drojdie proaspata
  • 1 lingura plina de zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 125 g de unt moale dar nu topit
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 40 g de stafide

Decor:

  • 1 galbenus de ou +1 lingura de lapte
  • zahar perlat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa tresata:

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul.

Adaugam treptat ouale si laptele amestecand.

Framantati 10 minute.

Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat.

Acoperiti aluatul si lasati sa creasca 2 h.

Filmati aluatul si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 3 parti egale. Etalati in dreptunghi fiecare parte. Puneti stafide si rulati. Veti obtine 3 rulouri.

Tresati rulourile si formati briosa.

Lasati sa cresca inca 30 minute.

Ungeti-o cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte.

Decorati cu zaharul perlat si puneti in cuptorul incalzit la 200°C timp de 20-25 minute.

Scoateti, lasati sa se raceasca un pic si serviti cu dulceata, marmelada, ciocolata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa tresata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:29

Perfecta!

dantes 1

17.11.2018, 10:08

Buna!

mirela0911 1

10.12.2018, 12:30

Ce pufoasa e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu gutui