Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

de Panacris in Dulciuri, 8 Iun 2020 | 2061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
  • Zahăr 5 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Amidon 4 linguri,
  • Lapte cca. 300 ml,
  • Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură,
  • Sare iodată ½ linguriță.
  • Pentru topping:
  • Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră).
  • Căpșuni cca. 300 g,
  • Tort jelle roșu 2 pliculețe,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Spiraline de cacao cu umplutură de cocos.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni:

  • Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă esența de vanilie și se lasă la răcorit, acoperită pentru a se evita formarea pojghiței specific cremelor cu amidon.
  • Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în două.
  • Tort jelleu, se prepare conform instrucțiunilor de pe ambalaj: într-un ibric se pun 500 ml apă rece, conținutul pliculețelor și zahărul tos, amestecându-se energic până ce se înglobează. Se pune la fiert la foc mediu, amestecându-se continuu. Atenție când ajunge la punctul de fierbere se oprește sursa de căldură și se lasă la răcorit.
  • Se începe montarea: în cupe de sticlă transparente se pun 2-3 linguri de cremă aromată, sâmburi de cacao sau după caz, bucățele de ciocolată neagră.
  • Căpșunile se așează artistic și se acoperă cu jeleul colorat. Se lasă la rece cca. 30 minute înainte de servire.
  • Se ornează cu frunze de mentă, spirale cu cacao și cremă de cocos sau cu ce fel de napolitane aveți prin dulapuri cu dulciuri.
  • Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan simplu