Desert de gris cu lapte si fructe de padure

de adnia in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 2405 vizualizari

 

Orice parinte a pregatit macar o data in viata celebrul gris cu lapte pentru cei mici, nu-i asa? Si ce bucurie sa vezi cat e de apreciat ...ce gust minunat are, in ciuda simplitatii sale: clar, e reteta consacrata a copilariei, nu-i asa? Dar ce te faci cand esti adult si te incearca nostalgia clipelor de altadata? Categoric, te duci in bucatarie si prepari minunatia asta care aduna toata familia in jurul mesei:) Si bineinteles, fiecare portie de gris cu lapte are povestea ei!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 ml lapte dulce
  • 125 g gris
  • zahar, dupa gust
  • 1 lingura extract de vanilie (eu l-am facut in casa)
  • 1 praf anason
  • 1 praf scortisoara
  • putin unt pentru uns tava
  • zmeura proaspata,

pentru decor

  • 1 lingura dulceata de afine/ fructe de soc/mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de gris cu lapte si fructe de padure:

 

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert la foc mic. Se adauga 3-4 linguri zahar, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, in ploaie si amestecand continuu cu un tel. Se fierbe in continuare, pana cand grisul se umfla si a absorbit tot laptele, iar compozitia s-a ingrosat bine. Se adauga extractul de vanilie si se amesteca. Se potriveste de zahar, daca mai este cazul, apoi se toarna fierbinte intr-o tava de chec unsa cu putin unt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa cca 15-20 minute la foc moale. Se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza cu dulceata de fructe de padure si zmeura proaspata. Se serveste rece,portionata in feliute.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Desert de gris cu lapte si fructe de padure-0
Desert de gris cu lapte si fructe de padure-1
Desert de gris cu lapte si fructe de padure-2

COMENTARII (15)

simona72 1

22.09.2013, 08:56

Grozav, plin de arome!!!

Corinuta 1

22.09.2013, 15:12

Love it!

adnia 1

22.09.2013, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04