Desert de toamna, in plina vara

de Patricia Iordache in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 1036 vizualizari

 

Desi este vara, va propun un "desert de toamna" pentru ca n-am vrut sa-i schimb denumirea. ;) Nu va faceti probleme, pentru ca puteti gasi cu mare usurinta si acum, fructele necesare prepararii. Este un desert "parfumat", usor de facut si pe care fiul meu il adora! Iata ce ne trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere marisoare;
  • 100 gr orez;
  • 400 ml lapte;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 praf de sare;
  • 3 linguri cu miere;
  • o lingura unt;
  • 2-3 visine din dulceata.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de toamna, in plina vara:

Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara.

Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc.

Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam un sirop in care vom pune feliile de pere.

Punem intr-o craticioara cu fundul gros 2 linguri cu miere si adaugam untul. Lasam sa se topeasca untul, amestecand continuu. Cand lichidul incepe sa fiarba, bagam feliile de pere si le lasam putin ca sa se moaie, dar avand grija sa nu se rupa.

Punem orez intr-un castronel udat cu apa, presam bine cu dosul unei linguri si apoi rasturnam cu grija pe o farfuriuta.

Adaugam deasupra feliile de pere, ornam cu visina din dulceata, presaram putina scortisoara si servim.

 

 

TIPS-URI

1

Este un desert foarte bun servit rece sau cald. Eu il prefer rece.

RETETA IN IMAGINI

Desert de toamna, in plina vara-0
Desert de toamna, in plina vara-1
Desert de toamna, in plina vara-2
Desert de toamna, in plina vara-3
Desert de toamna, in plina vara-4
Desert de toamna, in plina vara-5
Desert de toamna, in plina vara-6
Desert de toamna, in plina vara-7

COMENTARII (20)

Valclaudia

Valclaudia 1

21.07.2013, 17:57

ce bine arata!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.07.2013, 23:18

Delicios!

COSTEO

COSTEO 1

22.07.2013, 16:37

Delicios si gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!