Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte

de mirela0911 in Prajituri, 30 Noi 2019 | 3584 vizualizari

 

Foile de la aceasta prajitura imi plac tare mult si le folosesc la orice combinatie, sunt grozav de bune. Asa am procedat si de data aceasta, folosind o crema de lapte cu aroma de vanilie si gem de zmeura. A iesit o prajitura delicioasa si care poate fi preparata cu succes si de sarbatori.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt grecesc
  • 450 gr faina

Pt. crema:

  • 120 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • gem de zmeura

Pt. glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte:

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.

Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si se toarna putin cate putin laptele si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si untul. Se amesteca bine bine apoi se lasa sa se racoreasca usor. 

Intr-o tava se asaza o dfoaie, se unge cu un strat subtire de gem de zmeura apoi se adauga o parte din crema de lapte. Se continua la fel pana se termina foile. Se apasa usor peste prajitura pentru a face bine priza intre ele (foi) si se lasa pana a doua zi, acoperite cu folie alimentara, pentru a se inmuia foile.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati la topit in cele 5 lg de lapte. Se lasa pana se omogenizeaza (daca este nevoie se mai adauga putin lapte) apoi se traseaza dungi peste prajitura. 

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si o budinca de vanilie in locul cremei de lapte.

2

Daca se acopera prajitura cu folie alimentara, se inmoaie mai repede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta