Desert foi cu miere, cacao si crema caramel

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 12318 vizualizari

 

Am combinat foile de la tortul Spartak cu o crema caramel cu mascarpone. Nu va pot descrie cum a iesit! Trebuie sa o incercati! Nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 120 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 240 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 250 gr Mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 600 ml lapte

Decor:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere, cacao si crema caramel:

Pentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul.

Am lasat aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.

Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.

Dupa ce crema s-a racit complet am amestecat-o cu 200 ml smantana pentru frisca batuta cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am ornat cu ciocolata topita.

Prajitura se taie dupa o noapte la rece, dupa ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere, cacao si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca