Desert fursecuri cu alune de padure

de claudiaO in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 1777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt 82% grăsime
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 350 g faina
  • 1 linguriță praf ce copt
  • 2 albusuri pt uns
  • Alune de pădure tocate si prajite
  • 1 praf de sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1 linguriță coaja lamaie
  • Pepite de ciocolata si figurine de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu alune de padure:

Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si alune tocate. Așezăm pe hartie de copt si apăsăm cu un deget în mijloc, ca sa formăm o adancitura. În ea am pus pepite de ciocolată.

Dam la copt 12-15 minute pana devin rumene. Dupa ce s-au racit putin, am pus peste pepitele moi, fulgi de zapada de zahar.

TIPS-URI

1

Alunele pot fi inlocuite cu nuci

2

În mijloc poate fi pus magiun, dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere rase