Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty in Dulciuri, 22 Feb 2020 | 6021 vizualizari

 

O prajitura rapida si delicioasa.Tot ce avem de facut este sa pregatim crema pe care o intindem intre foi, dupa care o dam la rece.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de napolitana(5 foi mari)
  • 1 ou intreg
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 2 lingurite cafea instant
  • 100 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea:

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante. 

Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa.

Tinem la foc pana crema se leaga, dam jos si lasam sa se racoreasca.

Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu crema racorita (nu rece) si lichiorul de cafea. Alternam foile cu crema, ultima fiind foaia de napolitana. 

Peste prajitura asezam un tocator de lemn. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.

Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura in strat neuniform.

Portionam prajitura in momentul servirii. Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

alegeti un unt de calitate pentru reusita cremei

2

daca nu aveti o craticioara cu fund dublu bateti crema la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

oanapl 1

23.02.2020, 13:08

Ce bunatate!

Panacris 1

23.02.2020, 18:27

Hmmm, aminitiri din copilărie! Delicoasăăă!

Gherca Daniela 1

23.02.2020, 18:49

foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena