Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

de Rocsi in Dulciuri, 7 Mai 2019 | 2577 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Pentru sarbatorile pascale aleg mereu sa fac preparate traditionale, iar sofisticarii mai putine. Insa de aceasta data, pe langa pasca cu aluat de cozonac, imi doream o pasca cu ciocolata, umplutura cremoasa, fructe uscate si fara zahar. Asa ca, am pregatit un aluat fraged si fain cu ciocolata, branza de vaci am combinat-o cu mascarpone si a fost super cremoasa, iar rezultatul a fost nemaipomenit. A fost numita the best pasca din toti anii. I-am cucerit pe toti, iar asta m-a bucurat enorm. Poate intr-o zi, o sa incercati si voi reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 80 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar
    • 1 lingura cacao
    • 230 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 300 gr branza de vaci
    • 250 gr mascarpone
    • 2 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 2 lingurite vanilie
    • 100 gr mix fructe uscate
    • 1 lingura rasa amidon
    • indulcitor pudra Green Sugar pentru pudrat la sfarsit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar:

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, le amestecati bine. Puneti cacaoa, sarea, si faina treptat. Amestecati pana se ingroasa compozitia, apoi pana incorporati toata faina, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Rupeti ceva mai mult de jumatate din aluat, celalalt il lasati deoparte. Il asezati pe o bucata de hartie, intindeti o foaie mai grosuta. Pregatiti o tava rotunda de 18-20 cm, nu mai mare, puneti foaia de aluat cu atentie. O asezati bine cu degetele, o lipiti inclusiv pe peretii de la tava.

Umplutura: Intr-un bol puneti branza de vaci, mascarponele, ouale si indulcitorul. Mixati toate cat mai bine. La final incorporati coaja rasa de lamaie, vanilia si amidonul, apoi puneti fructele uscate si amestecati cu o paleta. Rasturnati umplutura in tava, peste aluat si nivelati. Taiati surplusul de pe marginea de sus. Din aluatul ramas, faceti doua suluri si formati o cruce pe pasca. O introduceti in cuptorul incins, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata o scoateti din cuptor. Ea este coapta, dar fiind fierbinte, o sa vi se pare poate usor moale, dar nu este. O lasati sa se raceasca, o pudrati cu indulcitor, apoi o portionati si serviti. Merita pregatita pentru este prea delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti