Desert prajitura arlechin cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 22 Mai 2018 | 2996 vizualizari

 

Capsunile au fost dintotdeauna fructele mele preferate. Cam de pe vremea cand umblam desculta si fugeam in gradina bunicii sa la culeg in canita si le mancam pe nerasuflate.



Acum le culeg din gradina mea si ce scapa nesavurate direct, le folosesc si in prajituri.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 2 lg de apa rece
  • 6 lg zahar ( din stevie Green Sugar)
  • 6 lg faina de orez ( sau faina normala)
  • un praf de sare
  • 50 g unt Meggle
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 250 g capsuni
  • crema:
  • 250 g Mascarpone delaco
  • 200 g iaurt
  • 50 fulgi de ciocolata (ciocolata rasa)
  • 2 lg zahar ( din stevie Green Sugar)
  •  decor:
  • glazura din ciocolata ( vezi aici reteta)
  • glazura rosie Dr. Oetker ( tort-gelee)
  • 2 lg sirop de capsuni
  • 200 ml apa rece
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura arlechin cu capsuni:

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator.
Pornesti cuptorul.
Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa).
Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugi galbenusurile pe rand si bati pana cand devin spumoase.
Adaugi faina in ploaie si amesteci usor cu o lingura de lemn.
Stingi praful de copt si il adaugi in compozitie.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt.
Scoti capsunile din congelator si le distribui uniform pe aluat. Fiind inghetate nu ti se vor scufunda complet in aluat.
Dai la cuptor pentru 40 de minute. Durata depinde de tipul cuptorului. Aici tu decizi cat si cum, dar cel mai bine verifici cu scobitoarea.
Lasi blatul sa se raceasca.

Crema:

Bati branza mascarpone impreuna cu zaharul si apoi adaugi iaurtul.
Cand obtii o crema spumoasa ( dupa cca. 3 min la viteza mare), adaugi fulgii de ciocolta.
Intinzi crema peste blat.
Prepari glazura de ciocolata si cea de capsuni ( conform indicatiilor de pe ambalaj) si le torni peste crema, alternativ.
Dai prajitura la rece si o servesti taiata cubulete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura arlechin cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa "Mary"