Desert prajitura cu afine si crema pralina

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Feb 2022 | 3048 vizualizari

 

Mie cand imi pica pe ceva anume nu ma las pana nu fac, asa mai zilele trecute mi-am pregatit terenul pentru o prajitura, nu stiam exact cum o sa fie dar stiam sigur ca o sa folosesc paillete feuilletine sau pe romaneste biscuit frantuzesc crocant si sfaramicios si pasta de alune pralinate, ambele retete le gasiti in pagina mea. Bun, deci doua ingrediente le aveam, asa ca mai ramanea sa vad ce combinatii o sa fac si uite ce a iesit, acusica scriu sa nu uit ce si cum.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao - tava 25/35 cm
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat cu bezea si migdale x2
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri migdale prajite si macinate
  • un praf de sare
  • Crema de afine cu mascarpone
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smatana pentru frisca
  • 200 g dulceata afine blendate
  • 2 foi gelatina
  • Crema de praline
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 300 g pasta de alune pralinate
  • 3 foi gelatina
  • Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate
  • 160 g ciocolata alba Callebaut
  • 150 g paillete feuilletine
  • 60 g pasta de alune pralinate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu afine si crema pralina:

Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, apoi am adaugat faina si cacao, la final am incorporat si laptele. Am tapetat tava cu hartie de copt si am intins amestecul in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul apoi am detasat hartia de copt.

Blat de bezea cu migdale - am facut doua blaturi deci am repetat de 2 ori procedura si ingredientele. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, apoi am incorporat faina si migdalele prajite si macinate. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 17 min. Am lasat sa se raceasca bine apoi detasat hartia de copt.

Crema de afine cu mascarpone :Intr-un castron am mixat 100 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.Dulceata de afine am blendat-o apoi am incorporat-o in amestecul de smantana cu mascarpone. Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am topit 150 g ciocolata cu 100 ml smantana pentru frisca, am tras vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, foile le-am stors bine de apa. Ciocolata topita am incorporat-o in crema de mascarpone cu afine.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili, am imbracat peretii cu folie acetata, am asezat blatul de cacao apoi am intins crema de afine cu mascarpone, am dat tava la frigider cca 20 min, apoi m-am apucat sa fac crema de praline

Crema de praline : Am mixat 450 ml smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. 50 ml lapte cu 50 ml smantana pentru frisca le-am infierbantat apoi am adaugat foile de gelatina hidratat in apa rece, dupa ce am tras laptele de pe foc. Intr-un castron am pus pasta de alune pralinate, am adaugat laptele si am mixat, la final am incorporat frisca. Am scos tava de le frigider am asezat blatul cu migdale, am intins crema, apoi am asezat si al doilea blat cu migdale, am presat un pic sa se faca aderenta cu crema.Am dat din nou la frigider pana am pregatit crocantul de alune.

Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate :Am topit ciocolata, apoi am amestecat-o cu pasta de alune pralinate , la final am adaugat biscuitul sfaramat si am amestecat repede. Am scos tava din frigider si am intins crocantul, trebuie sa ne miscam repede sa nu se intareasca. Am bagat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat-o cu grija cu ajutorul unui cutit zimtat, crocantul este tare si a trebuit sa lucrez cu grija sa nu se sfarame. Pana la urma am scos-o la capat. Sa avem pofta zic si sa ne traiasca sarbatoritul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu afine si crema pralina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

13.02.2022, 18:38

Delicioasă! Îmi plouă în gură când o văd!

Rocsi 1

15.02.2022, 21:32

Wow, cat de minunata si de muncita este aceasta prajitura! Felicitari, Cleme!

mirela0911 1

20.02.2022, 10:35

Grozav arata! Nici nu a fost buna, asa-i?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blueberry Cheesecake