Desert prajitura cu foi si crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 28 Oct 2017 | 10395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • 1 lg otet
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 30 g cacao
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie vanilie (sau esenta vanilie)
  • 70 g faina
  • 750 ml lapte
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lg ulei
  • ornamente ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de vanilie:

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar intr-un vas se amesteca galbenusurile de ou cu zahar, semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta vanilie), apoi puneti faina si putin lapte cald. Acest amestec se toarna, cand laptele da in clocot si se amesteca continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, la foc mic. Se lasa 10 minute la racit si se presara zahar pudra.

Glazura: Se fierbe pe baie de aburi ciocolata, cu 2 lg ulei.

Se pune oala cu crema la racit, intr-o alta oala mai mare, plina cu apa rece. Cand este calduta, se adauga crema treptat peste unt. (de la temperatura camerei).

Se pune jumatate de crema peste primul blat, apoi pe al doilea restul si se pune glazura de ciocolata si ornamentele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise