Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)

de Adele in Prajituri, 20 Mar 2017 | 4416 vizualizari

 

La multi ani mie ..la multi ani frumosi alaturi de voi .. p.s maine fac 3 anisori 😍

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua.
  • 8 linguri cu zahar (80 gr )
  • 6 linguri cu faina.
  • 4 linguri amidon de porumb.
  • 4 linguri cu ulei.
  • Esenta de vanilie.
  • 1/2 praf de copt.
  • Crema:
  • 1000 ml frisca lichida.
  • 500 gr iaurt de vanilie
  • 100 gr crema vanilie
  • esenta de vanilie.
  • 400 gr fructe mixte compot.
  • Sirop:
  • 100 ml apa 
  • esenta vanilie
  • suc din compot.
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras):

Se pregateste blatul: se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana devin spumoase, se adauga esenta si fainile cu praful de copt se amesteca bine, se incorporeaza albusurile, de jos in sus, pana se obtine o compozitie omogena; se pregateste o tava dreptunghiulara (40/25) tapetata cu hartie si se asaza compozitia, se da la cuptor, la 180° C, pentru 15 minute ..pana se rumeneste. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: se mixeaza frisca nu prea tare, se adauga iaurtul si crema patisera si se mixeaza totul bine, se adauga fructele stoarse bine si esenta dupa gust; crema se da la rece.

Siropul : se pune apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot, se opreste, se adauga esenta si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu siropul din compot.

Blatul racit se taie in doua parti egale (vertical), se asaza prima parte, se insiropeaza bine, se pune crema, se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza; se da la rece cateva minute (30-50), se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust, eu am lasat jumatate cu frisca si jumatate cu ciocolata alba. Se decoreaza dupa gust .

Se lasa la rece cateva ore bune.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi fructe proaspete.

2

Ingredientele sunt pentru o prajitura de 2 kg, deci adaptati voi ingredientele in baza la cantitate dorita

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

dantes 1

22.03.2017, 07:30

Super! La multi ani!

Adele 1

22.03.2017, 09:04

Multumesc

kytz 1

22.04.2017, 11:27

La mulți ani! Desertul pregătit ( deja istorie) e foarte frumos ornat și are în el cam tot ce-mi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu