Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

de madi_marin in Prajituri, 30 Apr 2017 | 4930 vizualizari

 

E o prăjitură foarte gustoasă care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • 50 g griş
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculeţ gelatină granule
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua:

Pentru blat, se separă ouăle.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.

Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme, plus albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia se împarte in doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade C, pentru cca. 20 de minute.

Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.

Pentru crema, hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece, pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem.

Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită.

Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, apoi cealaltă foaie de blat. Se dă la rece, până a doua zi, când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

madi_marin 1

01.05.2017, 20:25

fetele, multumesc! ma bucur mult ca va place si noua ne-a placut mult, sigur repet figura curand

Adi 1

02.05.2017, 21:40

Foarte buna!

miki_a 1

03.05.2017, 14:14

Ce aș mai mânca și eu o bucățică!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora