Desert prajitura rustica cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 13 Ian 2018 | 1577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • o priza sare
  • 1lg-ta esenta vanilie
  • 3 lg-te coaja lamaie
  • 4 mere
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rustica cu mere:

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc.

Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se toarna aluatul intr-o oala cu diametru de 23 cm, tapetata cu hartie de copt.

Merele se curata de coaja, se taie felii si se pun peste aluat. Deasupra se toarna untul topit (ramas) si se presara cele 3 lg zahar.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec ''surpriza'' cu mere si prune