Desert prajitura vanilata

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Apr 2020 | 11488 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataresele vesele, am schimbat pe ici pe colo in functie de ingredientele mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 10 g ness
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa fiarta
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca vanilata si indulcita La Dorna
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • cacao
  • zmeura
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina si cacaoa si se amesteca. Peste albusuri punem galbenusurile, le incorporam cu miscari lente, apoi incorporam si faina amestecata cu cacao, folosind tot miscari lente de jos in sus. Punem compozitia in tava, nivelam si dam tava la cumptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava blatul si se lasa sa se raceasca.

 Sirop: Ness-ul cu zaharul si un pic de apa se mixeaza bine pana obtinem o spuma, apoi turnam apa fiarta si omogenizam, lasam sa se raceasca.

Crema. Hidratam gelatina in 70 ml apa rece. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine apoi le punem pe baie de abur si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste, luam de pe baie de abur si incorporam gelatina hidratata, lasam sa se tempereze putin, apoi incorporam mascarponele. Smantana pentru frisca o mixam bine pana obtinem o frisca ferma, frisca in care incorporam crema de mascarpone.

Asamblare : Dupa ce blatul se raceste bine se taie in doua. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam prima parte de blat si o insiropam bine, punem jumatate din crema , nivelam, asezam a doua parte de blat, insiropam si intindem restul de crema, presaram aschii de ciocolata si cernem cacao. Dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Decoram cu zmeura si frunzulite (de preferat de menta, daca nu orice frunzulita spalata bine si uscata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu fructe de padure