Desert savarine dospite

de Valclaudia in Prajituri, 4 Aug 2018 | 3268 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata si un plic de drojdie uscata
  • 150 gr. zahar tos
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 70 ml ulei

Siropul:

  • 750 ml apa plata
  • 350 gr.zahar tos
  • 2 esente de rom

In plus:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri gelatina rosie din comert (cu gust de capsuni am avut eu) + 4 linguri zahar+450ml apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine dospite:

Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.

Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.

Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. 

Lasam aluatul acoperit cca 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius.

Asezam formele pentru briose din silicon in tava cuptorului, apoi repartizam compozitie cu lingura in fiecare forma, trebuie sa le umplem doar la 3/4 din capacitate pentru ca se vor umfla mult in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se rumenesc briosele si devin aramii.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele din forme, le asezam pe un gratar si le lasam la racit complet.

Intre timp punem apa cu zaharul la fiert, lasam pana se topeste complet zaharul, luam recipientul de pe foc si adaugam cele doua stictute esenta de rom. Lasam siropul la racorit.

Taiem capacele brioselor (pentru a le trasforma in savarine), apoi le trecem rapid prin sirop si le asezam pe hartiute pentru briose.

Batem cu mixerul frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita, o trasferam apoi intr-un posh si umplem savarinele. Asezam capacelul peste fiecare savarina si dam tava la rece.

Gelatina rosie cu gust de capsuni (pentru tarte!) se dilueaza in 50 ml apa rece.

Apa ramasa se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Turnam apoi in fir subtire gelatina diluata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.

Cand aceasta capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se lasa cca 5 minute la racorit.

Scoatem tava cu savarine din cuptor si le decoram din belsug cu gelatina calduta spre rece.

Dam din nou tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto