Desert spuma de ciocolata

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2018 | 2461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lg lapte
  • 3 oua
  • 2 lg zahar
  • un praf sare
  • compot caise decojite (sau piersici)/ananas/mango
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spuma de ciocolata:

Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa).

Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si zaharul se topeste). Albusurile se bat spuma cu sare, iar ciocolata se fierbe pe baie de aburi, cu laptele. Cand s-a topit ciocolata, se inchide focul si se amesteca cu galbenusurile si se lasa putin la racit. Apoi, se amesteca usor (de jos in sus), cu albusurile spuma.

Se pune spuma in 3 boluri si tin la frigider cateva ore. Apoi, se orneaza cu compot de caise (taiate cubulete). Se poate folosi compot de piersici,  ananas sau mango.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare