Desert tarta cu banane

de anca_rm in Prajituri, 5 Dec 2014 | 42663 vizualizari

 

O reteta de tarta care se realizeaza simplu, fara coacere. Avem nevoie de ingrediente de calitate si de rabdare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr biscuiti pettit beure
  • 1/2 cani ciocolata rasa mare
  • praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • Umplutura :
  • 2 banane mari
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 cutie lapte condensat (200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu banane:

Blat: Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.

Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem biscutii si formam baza tartei. Apasam bine atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica cu mana. Dam la frigider .

Umplutura: Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa.

Laptele condensat impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald, dar nu fierbe, luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensat. Puteti adauga arome de tot felul aici.

Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca.

Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate, ca sa nu se oxideze si le asezam in tava peste blatul de biscuiti.

Cand laptele condensat este caldut adaugam smantana pentru frisca batuta si omogenizam. Gustati daca mai trebuie zahar. Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar .

Turnam compozitia peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.

Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capsunica