Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

de oanapl in Prajituri, 23 Iul 2020 | 2156 vizualizari

 

retete de vara
Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru.
Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300g făină albă
  • 150g unt gras (min 82%, rece)
  • 50g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • esență de lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 3-4 linguri de apă rece
  • pentru umplutură:
  • 600g caise (fără sâmburi)
  • 200g vișine
  • 150g cireșe negre
  • 50g zahăr măcinat
  • 3 linguri amidon
  • pentru aluat sfărâmicios:
  • 75g făină
  • 50g zahăr
  • 50g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu caise, visine si cirese negre:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. 
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.

Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos.
Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.

TIPS-URI

1

Puteți pune zahăr mai mult, după gust. Eu am folosit 50g zahăr pentru toate fructele, iar tarta a ieșit mai acrișoară (pentru că așa ne place nouă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caise, visine si cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

abstract01 1

27.07.2020, 23:48

mihaelar63 1

28.07.2020, 00:15

Ce fain arata

oanapl 1

01.08.2020, 11:13

Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere