Desert tarta cu iaurt si kiwi

de cristina1985 in Prajituri, 29 Mar 2019 | 3171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 200 g unt
  • Umplutura:
  • 3 banane mari
  • 4 kiwi
  • 150 g zahar
  • 1 lg suc lamaie
  • 500 g iaurt grecesc
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 3 kiwi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu iaurt si kiwi:

Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute.

Umplutura:cele 4 kiwi se curata de coaja si se taie cubulete. Acestea, se pun intr-o oala la fiert cu 150 g zahar si sucul de lamaie. Se amesteca cu o lingura de lemn si se tin pe aragaz ,pana se topeste zaharul (cateva minute).Se lasa la racit.

Gelatina fina se pune  in 100 ml apa ,timp de 10 minute. Apoi, se pune pe baie de aburi,pana se topeste.O luati de pe foc  si o lasati  putin la racit .Dupa care, amestecati  compozitia de kiwi cu iaurtul si gelatina topita.

Taiati bananele rondele si le asezati peste blatul de biscuiti.Turnati umplutura (care este mai lichida) peste blat  si lasati la frigider cel putin 3 ore .

Ornat:se orneaza cu felii de kiwi si se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu iaurt si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun