Desert tort 8 Martie

de Ancutsa in Torturi, 7 Mar 2017 | 2387 vizualizari

 

Tort in forma de inima, cu pandispan insiropat, crema de ciocolata si cafea, frisca si flori de napolitana.

 

INGREDIENTE

  • pentru pandispan avem nevoie de:
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • pentru crema de ciocolata:
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri (cu varf) faina
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • cateva patratele de ciocolata cu cafea
  • pentru sirop:
  • apa 250 ml
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • 1 lingura coaja de portocala
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • flori de napolitana si bombonele de zahar Dr. Oetker
  • putina ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 8 Martie:

 

Pandispanul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pana se obtine o spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma se intareste. Se adauga, rand pe rand, galbenusurile, apoi si uleiul, praful de copt si faina, omogenizand. Compozitia (aproape moale, dar aerata) se toarna intr-o tava, pe foaie de copt, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devine aurie (aprox 30 de minute). Cand este gata, se lasa la racit.

 Siropul:

Se prepara siropul din apa, zahar, zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, care se fierb cam 5 minute la foc mic. Se lasa la racit.

 Crema de ciocolata:

Intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul Bourbon si faina, cu ajutorul unui tel, turnand incet laptele cald. Se omogenizeaza si apoi se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se da pe foc, se adauga untul si ciocolata cu cafea (eu am avut de la Kaufland) si se amesteca bine. Se lasa la racit.

Decor si asamblare:

Se taie pandispanul in doua foi inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se decupeaza marginile, dand forma de inima. se insiropeaza. Se adauga o parte din crema, resturile taiate de la pandispan, restul de crema si capacul tortului.

 Se bate frisca lichida cu mixerul, nu prea tare, ci doar pana devine cremoasa, se orneaza tortul cu frisca, decoratiuni de zahar, flori de napolitana si putina ciocolata topita.

 Se da la rece.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/tort-8-martie.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

09.03.2017, 21:16

Multumesc frumos, draga Oana!

kytz 1

10.03.2017, 10:49

Frumos! La mulți ani!

Ancutsa 1

10.03.2017, 12:26

Kytz, ma bucur mult ca ti-a placut! Iti multumesc!
O zi frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "aproape" Marble