Desert tort cu piersici si mascarpone

de VI in Torturi, 7 Ian 2021 | 1244 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 5 linguri lapte ,
  • 3 linguri ulei ,
  • 25 g. cacao,
  • un praf de copt.
  • Crema:
  • 1 galbenus de ou,
  • 100 ml.lapte,
  • 2 1/2 linguri zahar,
  • 1/2 lingura amidon,
  • 250 branza mascarpone,
  • 10g. gelatina,
  • 125 g. frisca batuta,
  • o vanilie
  • Glazura:
  • 200g.ciocolata amaruie ,
  • 150g. frisca lichida,
  • 30 g.unt,
  • o lingura coniac(brandy)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piersici si mascarpone:

Incepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Adaugam si albusurile prin rasturnare cu o paleta, usor.

Punem compozitia intr-o tava detasabila cu diametrul de 24 cm.,in care am pus hartie de copt.

Bagam la cuptor 25-30 minute.

In acest timp pregatim crema: amestecam mascarpone cu frisca batuta cu zaharul si o vanilie. Laptele cu galbenusul cu zaharul le fierbem un minut, apoi adaugam amidonul si lasam la racit.

Amestecam cele doua compozitii,in care am pus si gelatina inmuiata in prealabil in 2-3 linguri de zeama din compot,si incalzita pe baie de abur.Adaugam acum si fructele taiate cubulete si bine scurse si amestecam usor.

Dupa ce blatul s-a racit complet indepartam foaia de copt si il taiem in jumatate. Asezam din nou in forma detasabila primul blat, punem crema  , intindem bine cu o paleta si apoi punem si al doilea blat, presand usor.

Il punem la frigider si pregatim glazura: incalzim frisca lichida pe baie de abur, pana aproape de fierbere, dam la o parte, punem ciocolata sfaramata,si mestecam pana se topeste,adaugam si untul,apoi si lingura de coniac. Indepartam inelul detasabil,si turnam usor glazura putin racorita din mijloc spre margine,lasand sa se scurga putin pe margine,pentru un aspect frumos. Dam la frigider .

Ornam cu frisca batuta cu putin zahar si o vanilie,dupa cum ne place!  

TIPS-URI

1

Nu fierbem gelatina, pentru ca nu mai are efectul dorit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piersici si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

VI 1

14.01.2021, 19:45

Va multumesc frumos!

Panacris 1

14.01.2021, 20:54

oanapl 1

15.01.2021, 18:45

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi