Double chocolate cheesecake

de simona119 in Prajituri, 21 Mai 2012 | 1924 vizualizari

 

Ieri m-am intrecut pe mine si am facut cel mai bun desert din viata mea scurta, dar promitatoare, de bucataras :)!!!

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 800 g crema de branza Ceva Fin Cremos
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata alba
  • 80 g ciocolata neagra 75%
  • Crusta
  • 250 g biscuiti
  • 120 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate cheesecake:

Crusta

Sfarmati bine biscuitii si amestecati-i apoi cu untul topit. Luati o tava cu pereti detasabili, tapetati-o cu hartie de copt si adaugati amestecul de biscuiti cu unt. Acoperiti uniform fundul tavii, presand cat de bine posibil si incercati sa creati si o margine inalta de 1-2 cm. Dati tava la frigider pana este gata crema.

Crema

Intr-un bol, amestecati bine crema de branza impreuna cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Adaugati frisca batuta bine si dupa ce ati incorporat-o adaugati pe rand ouale. Topiti la bain-marie ciocolata alba si adaugati-o apoi peste crema. Turnati trei sferturi din umplutura peste crusta de biscuiti si dati din nou la frigider.

Topiti tot la bain-marie ciocolata neagra, pe care o adaugati apoi peste restul de crema ramasa in bol si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie pentru a putea orna. Scoateti cheesecake-ul din frigider, introduceti varful in umplutura si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda si continuati asa pe toata suprafata cheesecake-ului.
Cand designul este gata, dati prajitura la cuptorul preancalzit la 150 grade pentru aprox 60 minute.

Inainte de a scoate cheesecake-ul din forma, lasati cateva ore sa se raceasca bine. Desfaceti forma si cu ajutorul a doua spatule, desprindeti prajitura de hartia de copt si mutati-o pe un platou.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este foarte buna dupa ce sta cateva ore la frigider

RETETA IN IMAGINI

Double chocolate cheesecake-0
Double chocolate cheesecake-1
Double chocolate cheesecake-2
Double chocolate cheesecake-3
Double chocolate cheesecake-4
Double chocolate cheesecake-5
Double chocolate cheesecake-6

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:13

imi place

Bucataras 1

13.06.2012, 18:27

Foarte bun si untul Lurpak!

Ina 1

30.07.2012, 19:00

mmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04