Dovlecei gratinati a la Medioto

de Ina in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2010 | 7785 vizualizari

 

Multumesc, Medi' , a fost excelenta! http://www.bucataras.ro/retete/6925/dovlecei-gratinati.html

 

INGREDIENTE

  • 5dovlecei potriviti
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 200 g kaizer
  • 250 g cascaval
  • 2-3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati a la Medioto:

       Dovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc.  Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs. Cand s-au scurs, se aseaza in tava termorezistenta, cu scobitura in sus.

      Ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor taiat cubulete mici si ardeiul taiat bucati  se calesc in tava cu gril, fara ulei .Se adauga  kaizerul taiat cubulete  si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie ( in care se adauga si putina sare ) se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline. Se dau la cuptor pana devin putin aurii.  Se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare si se toarna  peste dovlecei, lasand inca 10 minute la foc potrivit.

       Pot fi serviti calzi sau reci, ca atare sau cu lamaie stoarsa deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati a la Medioto" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu costita, cascaval si masline