Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de -Miti- in Mancaruri de legume, 27 Iul 2012 | 4507 vizualizari

 

Sa nu ziceti ca nu se vede ca doua saptamani am mancat romaneste. Si ce bine a mers cu niste mamaliguta...v-am zis ca am reusit sa fac rost de un ceaunel?

 

INGREDIENTE

  • Pentru dovlecei pane:
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 125 gr faina (mai adaugati daca e nevoie)
  • 2 linguri de apa rece
  • sare
  • piper negru,proaspat macinat
  • Pentru mujdei:
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 25 ml apa minerala sau plata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Dovleceii se spala si se usuca. Eu nu ii curat de coaja,dar daca va place fara ii puteti decoji.Se taie rondele.

Ouale se bat cu apa rece,putina sare si piper. Faina se pune intr-o farfurie si se amesteca cu putina sare si piper.

Intre timp se infierbanta o tigaie si cand e fierbinte se adauga ulei. Rondelele se dau prin ou,apoi prin faina si se prajesc,avand grija sa nu punem prea multe in tigaie si sa lasam loc intre ele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta si se scot pe servetele absorbante.

Pentru mujdei,decojim cateii de usturoi si ii pisam,cu putina sare. Adaugam usturoiul putin cate putin si frecam ca la maioneza. La sfarsit,adaugam cate putin apa,pana obtinem consistenta dorita.

Se consuma deindata cu mamaliga.

 

COMENTARII (24)

lilik 1

29.07.2012, 18:29

merlin 1

06.09.2012, 08:09

fara mujdei sunt aproape de neconceput

heera 1

19.07.2013, 17:10

delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L