Dulceata de capsuni

de Cris2711 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2014 | 1544 vizualizari

 

Dragii mei am reusit sa fac si eu dulceata de capsuni.Astazi am facut din 2 kg si mi-au iesit 6 borcane de 440 gr.(vezi foto).Eu am ales varianta rapida cu zahar gelifiant(gelfix)de la Dr.Oetker 2:1,o varianta de gelfix concentrata.A iesit foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar gelifiant 2:1
  • 2 lingurite cu zeama de la o lamaie proaspata
  • 2 zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute.

Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite.

Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am  zdrobit cu blenderul.

Eu le-am zdrobit pentru ca sotului meu nu ii plac in dulceata,in bucati.

Dupa ce le-am zdrobit bine,le-am pus intr-o oala la fiert,apoi am adaugat zaharul gelfix,zeama de lamaie si zaharul vanilat,le-am lasat la foc mediu sa fiarba,a nu se lasa nesupravegheate!

Eu am mixat din cand in cand,din momentul cand fierb ,se mai lasa 15 minute la foc mic,amestecand continuu.

Daca se formeaza spuma deasupra,se indeparteaza.

Cand este gata se imparte in borcane,apoi se pun capacele.

Mie mi-au iesit 6 borcane si inca putin ,asa o farfurioara plina pentru mic dejun in urmatoarele doua zile.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si vanilie Bourbon,ii da o aroma deosebita.

2

Se poate combina si cu rubarba

3

A se respecta timpul de fierbere,cel indicat pe pachetul de gelfix,deoarece este diferit de la un tip la altul,de la o marca la alta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 323332
retete culinare - Dulceata de capsuni 323339
retete culinare - Dulceata de capsuni 323344
retete culinare - Dulceata de capsuni 323345
retete culinare - Dulceata de capsuni 323346
retete culinare - Dulceata de capsuni 323347

COMENTARII (34)

Cris2711 1

01.06.2014, 18:06

Tabi

laura_n 1

02.06.2014, 17:05

lucy2002 1

20.07.2014, 14:18

Foarte buna eu mai am de anul trecut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L