Dulceata de smochine

de Camelya in Dulciuri, 4 Sep 2016 | 579 vizualizari

 

Dulceata de smochine si dulceata de capsuni sunt preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 2,3 kg smochine
  • 1,3 kg zahar
  • 220 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop. Cu o lingura adunam spuma. Adaugam smochinele si le lasam la foc potrivit pana dau in fiert iar apoi adaugam zeama de lamaie si dam focul la minim. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora, sau pana cand dulceata s-a legat. Turnam dulceata fierbinte in borcane, le lasam aproximativ 1 ora fara capac, iar apoi le punem capacele. Mie mi-au iesit 3 borcane maricele. Este o dulceata delicioasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de smochine 455288
retete culinare - Dulceata de smochine 455289
retete culinare - Dulceata de smochine 455290
retete culinare - Dulceata de smochine 455291
retete culinare - Dulceata de smochine 455292
retete culinare - Dulceata de smochine 455293
retete culinare - Dulceata de smochine 455294
retete culinare - Dulceata de smochine 455296
retete culinare - Dulceata de smochine 455297
retete culinare - Dulceata de smochine 455298
retete culinare - Dulceata de smochine 455305

COMENTARII (24)

Rux 1

11.09.2016, 01:24

Ce bine ca-ti plac! Sunt foarte sanatoase! Arata delicios!

mihaelar63 1

13.09.2016, 13:48

Nici praji nu vreau daca am asa bunatate

Camelya 1

13.09.2016, 14:05

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25