Dulceata de trandafiri

de ianculubita in Dulceata / Gem, 4 Iun 2011 | 3862 vizualizari

 

Am cautat aceasta reteta,in ideea ca fetele tinere au gasit o reteta mai deosebita dar am ramas dezamagita;doamnelor,fetelor,IN NUMELE TRANDAFIRULUI,va rog,va implor,nu mai adaugati indulceata,scortisoara sau cuisoare;va rog sa ma iertati,dar este inadmisibil ca sa fie amestecata aceasta savoare,acest minunat parfum de trandafir cu scortisoara sau cuisoare,cand le puteti folosi la alte retete mai potrivite.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de zahar
  • 1l de apa
  • 300g de petale de trandafir gata pregatite
  • 1lingurita de sare de lamaie
  • 2lingurite de zahar
  • zeama de la 1lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Petalelor de trandafir li se taie portiunea alba de la capat,se freaca foarte bine pana capata o culoare rosiatica cu lingurita de sare de lamaie si cele doua lingurite de zahar,apoi se pune vasul in frigider;

se face siropul din apa cu zahar la foc mare,se spumuieste iar cand a ajuns la consistenta siropului de dulceata(picatura nu se dizolva in apa),se adauga petalele;

se amesteca tot la foc mare,se adauga sucul de lamaie si dupa 5min.se opreste focul;

se pune fierbinte in borcane si se tin in patura pana a doua zi cand se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de trandafiri-0
Dulceata de trandafiri-1
Dulceata de trandafiri-2
Dulceata de trandafiri-3

COMENTARII (19)

MIUTA

MIUTA 1

04.06.2011, 23:44

Am mancat dar nu am facut niciodata.Ma tenteaza sa fac.
Trebuie petale speciale sau pot folosi petale de la orice trandafiri?
Dulceata ta arata super bine,imi place

mihaelaM

mihaelaM 1

04.06.2011, 23:47

nu Miuta trebuiesc petale speciale,dar daca te hotarasti sa faci ,fa cat mai ai timp ca se trec

aziz

aziz 1

05.06.2011, 07:21

ce minunatie..ce aroma...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!