Dulceata de trandafiri

de Oana in Dulceata / Gem, 3 Iul 2011 | 4483 vizualizari

 

M-a cucerit definitiv acest gust...divin! este minunata aroma dulcetei, se simte parfumul trandafirilor atat de bine, absolut delicioasa...romantica...

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 1 cana si jumatate cu apa
  • jumatate de lamaie
  • petale de la 25 de trandafiri de gradina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Petalele de trandafiri se spala, se scurg si se rupe partea alba. Se freaca cu o lingura de zahar si o lingura zeama de lamaie si se pun la rece pana se pregateste siropul.

Apa cu zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat. Se verifica pe o farfurioara picaturi de sirop, daca ramane bobita de sirop intreaga si nu curge inseamana ca este facut. Se adauga apoi petalele de trandafiri si zeama de lamaie si se mai fierbe 5 minute la foc mic. Se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihneasca, timp in care incepe sa se coloreze si sa se parfumeze si mai tare! Se pune apoi in borcanele, se inchid bine si se lasa la racit acoperite intr-un prosop gros.

Din cantitatea de mai sus a iesit un borcan si un castronel, cele din imagine.

Multumesc Gabitza pentru minunata idee!

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de trandafiri-0
Dulceata de trandafiri-1
Dulceata de trandafiri-2
Dulceata de trandafiri-3
Dulceata de trandafiri-4
Dulceata de trandafiri-5

COMENTARII (13)

Oana 1

10.07.2011, 19:08

Ruxi, cand desfac un borcanel cu ultima dulceata o sa mai pun o poza, e un roz-visiniu, extraordinara culoare! si nu mai zic de parfum...e ceva...

Rux 1

10.07.2011, 19:11

Ce am gasit eu avea o culoare nu prea imbietoare...nu stiu de unde sa procur asa ceva( petale)...maine as face....dar mai stii...poate e de ajuns sa-ti doresti si undeva in universul asta mare gasesti raspuns...

diaconta 1

10.07.2011, 19:15

chiar e ceva aparte ,nu am mancat dar arata tare imbietor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20