Dulceata de trandafiri

de Lau in Dulceata / Gem, 15 Noi 2019 | 1854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 700 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 500 g petale de trandafiri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine.

Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba.

Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu degetele petalele pana ce se umezesc si isi pierd volumul.

Restul de ingrediente se pun intr-o cratita pe foc sa fiarba pana ce este zaharul dizolvat complet si siropul face bulbulci la suprafata.

Adaugam petalele, esenta de vanilie si lasam sa fiarba cca 15 min, facem proba cu apa rece.

Cand este gata, adaugam in borcane sterilizate, acoperim si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu nuca