Eclere

de deyutzky in Prajituri, 22 Mar 2012 | 5093 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele voastre de pe aici :D...e prima data cand fac eclere...au iesit tare buune....va invit sa gustati!

 

INGREDIENTE

  • Pt cojile de eclere:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 cana de ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Cojile de eclere:

Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta. Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc...dupa care se scot si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva. Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.

Glazura:

Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.

Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la crem