Fasole cu carnati de oaie

de kukibella in Oaie, 20 Oct 2013 | 1225 vizualizari

 

mi-a fost tare dor de fasole,iar pregatita aşa ımi place la nebunie :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. Fasole uscata(bob mic)
  • 250 gr. Carnati oaie( uscati)
  • ½ ardei roşu(kapia)
  • 1 telina (mica) cu tot cu frunze
  • Un morcov mic
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • Sare,piper proaspat macinat,cimbru,marar uscat
  • 1 ling.bulion
  • 1 ling.ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati de oaie:

Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore;

Morcovul şi telina  se curata şi se dau pe razatoare;

Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt;

Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se adauga sare,cimbru şi piper proaspat  macinat.

Carnatul de oaie se taie(dupa preferinta)şi se caleşte ın ulei de masline se adauga pe rand ceapa,usturoiul,morcovul,telina,ardeiul .Se calesc aprox.10 min.Se adauga bulionul şi se mai lasa pe foc 2-3 min.

Se adauga fasolea fiarta separat.se mai lasa pe foc aprox.15 min.

Spre sfarşitul fierberii se adauga frunzele de telina şi mararul uscat.

 

Se opreşte focul şi se acopera cu capac.

 

COMENTARII (11)

kukibella 1

20.10.2013, 22:00

Rocsi 1

21.10.2013, 11:13

kukibella 1

21.10.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04