Fasole facaluita, cu sos de ceapa

de merisor in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 3469 vizualizari

 

Cred ca felul acesta de fasole este preferat de toti. Si cu niste muraturi asortate langa ea nu-ti mai trebuie altceva.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 Kg fasole alba
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 5 l apa
  • 2-3 foi de dafin
  • un varf lingurita praf de piper
  • un varf lingurita praf de cimbru
  • sare
  • 250 gr pasta de rosii
  • 200 ml ulei
  • 1 legatura marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita, cu sos de ceapa:

Am spalat fasolea si am lasat-o de seara pana dimineata in apa cat sa fie acoperita.

A doua zi am scurs apa,am mai clatit si am pus-o la fiert in putina apa, tot cat sa fie acoperita, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am clatit din nou si iar am urmat acest procedeu.

Abia la atreia apa am lasat sa fiarba definitiv. Fierbem asa in mai multe ape si fara capac pentru a se elimina toxinele.

Am tocat dou cepe, morcovii si ardeii si i-am adaugat la fasole cand aceasta a inceput sa fiarba. Am lasat la fiert la foc mediu mai mult de o ora pana cand a inceput fasolea sa se sfarame, apoi am asezonat cu condimentele si sarea si am mai lasat cateva minute pe foc.

In acest timp am curatat si pisat usturoiul si am tocat mararul.

Am scurs bine fasolea de apa si am pus-o in blender. Nu am aruncat zeama pentru ca am folosit din ea in timpul pasarii

deci am pasat bine fasolea, am mai adaugat zeama sa nu fie prea grosa si am amestecat usturoiul pisat in ea, mararul tocat si putin ulei. S-a format o pasta putin mai moale pentru ca se mai intareste pe parcurs. Am asezat pasta de fasole pe un platou si am trecut la etapa urmatoare.

Am tocat cele trei cepe ramase si le-am calit in 100 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se lipi, iar cand ceapa s-a colorat si s-a inmuiat am adaugat pasta de rosii si am mai lasat putin pe foc. Am asezonat cu piper si sare si am rasturnat peste fasolea din platou.

Am servit alaturi de muraturi.

 

TIPS-URI

1

Se poate fierbe fasolea si impreuna cu ceva carne afumata: costita sau ciolan.

2

Pasta de fasole nu trebuie sa fie prea groasa intrucat la racire se ingroasa si mai mult.

RETETA IN IMAGINI

Fasole facaluita, cu sos de ceapa-0
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-1
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-2
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-3
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-4
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-5
Fasole facaluita, cu sos de ceapa-6

COMENTARII (27)

Cris2711

Cris2711 1

23.02.2013, 00:32

mor de pofta Merisor,una dintre preferatele mele,am mai zis,imi place mult ce gatesti

AdriiAdi

AdriiAdi 1

23.02.2013, 00:42

bun bun cu acrituri..:*

cristeena20

cristeena20 1

13.03.2013, 13:03

the best of the best!!!!!!ador fasolea asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!