Fasole pastai, conservata pentru iarna

de Ina in Conserve, 10 Iul 2010 | 70861 vizualizari

 

O reteta prezentata din poze "adunate" , fiindca la momentul prepararii nu mi-a trecut prin minte ca si asta e de pus pe site :))). Asa ca va prezint o parte din gradina cu unul din randurile de fasole, pe vremea cand abia inflorea.....fasolea pregatita de fiert acum vreo saptamana.....si borcanele gata aranjate in beci :D :))

 

INGREDIENTE

  • fasole verde sau galbena
  • sare
  • aspirina ( netamponata )
  • borcane cu capac ( cu filet sau capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai, conservata pentru iarna:

      Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.

      Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane. Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.

      Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.

 

TIPS-URI

1

In locul aspirinei se poate folosi conservant

2

Inainte sa pui capacul, fierbe-l putin, va adera mult mai bine de gura borcanului

RETETA IN IMAGINI

Fasole pastai, conservata pentru iarna-0
Fasole pastai, conservata pentru iarna-1
Fasole pastai, conservata pentru iarna-2
Fasole pastai, conservata pentru iarna-3

COMENTARII (44)

REDSUNSHINE

REDSUNSHINE 1

05.07.2012, 15:24

arata super!! uite cum procedez eu:cratita,ulei,1 rand fasole,1rand rosii felii,sare,1 rand patrunjel si leustean taiat marunt,foi de dafin,cativa catei de usturoi taiati si tot asa pana se umple cratita,apa doar cat sa le acopere putin. daca pun in borcan ,la sfarsitul fierberii pun salicil si mai invart de cateva ori..apoi cu borcanele la bain marin,daca pun la congelator nu pun salicil( in punga pun si supa in care a fiert,dupa ce s-a racit) este deli cios PSpor la munca si deviza mea :ce e in gradina mea si pus de mine e 100% bun,natural si eco

Ina

Ina 1

05.07.2012, 20:49

Multumesc, dragelor!
Redsunshine, interesanta ideea ta De-as avea 3-4 lazi frigorifice... )

leonata

leonata 1

13.07.2014, 22:23

mulțumesc măi fetelor,idei creative.Am să încerc și eu.Spor la treabă

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!