Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli

de laura_n in Mancaruri de post, 22 Dec 2013 | 2631 vizualizari

 

Pentru prima data cand incerc, foarte buna si mai ales picanta. Noi am servit cu painitele cu masline.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole rosie fiarta
  • sare
  • 2-3 lg ulei masline
  • 3 cepe rosii
  • 1 morcov
  • rosii uscate
  • 2-3 lg. bulion
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 vf. cutit chilli macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli:

Fasolea fiarta proaspat, amscurs-o de apa, am adaugat un praf sare, cateva linguri ulei masline si 2-3 catei zdrobiti de usturoi. Am bagat blenderul in actiune, rezultand o pasta fina.

Ceapa si morcovul le-am curata si spalat. Ceapa am taiat-o cubulete mici, morcovul l-am ras.

Am incins un pic de ulei intr-o tigaie si am pus la calit legumele. Am taiat feliute cateva rosii uscate si le-am adaugat in tigaie.

Am lasat sa sfaraie un pic, apoi am adaugat putina apa si 2-3 lg bulion. Am adaugat un varf cutit chilli si am lasat sa scada sosul. Cand s-a facut, am turnat peste fasolea batuta.

Noi le-am servit cu painite cu masline. Grozav per ansamblu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli 285912
retete culinare - Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli 285913

COMENTARII (30)

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 20:07

foarte gustoasa

laura_n 1

22.12.2013, 21:39

multumesc frumos

diaconta 1

26.12.2013, 23:33

Buna batuta asta rosie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55