Fasole uscata cu afumatura si legume

de babi5 in Porc, 24 Noi 2013 | 3549 vizualizari

 

Dragii mei, am primit de la fiica cea mica fasole uscata rosie, care si ea a primit-o de la fina ei din Spania. Am tot taraganat-o si am mutat-o dintr-un loc in altul, dar gandul imi era tot la ea, cum sa o pregatesc, fiindca aveam asa o retinere pentru culoarea ei. Ieri i-a venit randul si am procedat cu "dumneaei" ca si cu fasolica noastra, am pus-o la inmuiat de cu seara si dimineata surprizzzaaa de proportii apa era precum rugina si aceiasi surpriza ca nu si-a marit volumul ca si a noastra fasole. Am pus-o la foc si am tot schimbat apa dupa cateva clocote repetat fiindca se tot colora, dar pana la urma ma gandesc ca asa trebuie sa fie. Sa vedeti ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr fasole (rosie)
  • 4 morcovi potriviti ca marime
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • marar verde
  • jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )
  • piper
  • sare
  • boia
  • vegeta
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • faina 3 linguri
  • pasta bukion 2 linguri
  • 1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole uscata cu afumatura si legume:

Am pus fasolea la inmuiat e cu seara, apoi am pus-o sa dea cateva clocote cu apa cat sa o acopere (am tot schimbat apa de cateva ori, deoarece fiind rosie s-a tot colorat apa). Am repetat aceasta operatiune de cateva ori, punem apa fierbinte cu putin deasupra fasolei. Apoi am adaugat afumatura taiata bucatele mai mici, am adaugat ceapa tocata, ardeiul macinat, foaia de dafin, cimbru si am lasat la fiert la foc mic.

Intre timp am curatat zarzavatul, l-am spalat si l-am tocat. Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul, mai lasam la fiert 20 minute, potrivim de sare si piper.

Intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie cu usturoiul, am lasat putin la calit, am adaugat faina si am lasat sa se rumeneasca, am adaugat boiaua, apoi cu un polonic am luat din zeama din oala si am adaugat peste faina amestecind repede sa nu se cocoloseasca si adaugand mereu zeama pana obtinem mai subtire compozitia apoi punem peste fasole. Adaugam si bulionul diluat cu putina apa si mai lasam 10 minute sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.

Gata fasolea pentru a fi servita.

TIPS-URI

1

Recunosc culoarea nu este prea aspectoasa datorita culorii fasolei

2

Dar gustul este deosebit cu o muratura linga si o ceapa verde yamiiiiii

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole uscata cu afumatura si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Costita cu fasole