Fasole uscata cu afumatura si legume

de babi5 in Porc, 24 Noi 2013 | 1049 vizualizari

 

Dragii mei, am primit de la fiica cea mica fasole uscata rosie, care si ea a primit-o de la fina ei din Spania. Am tot taraganat-o si am mutat-o dintr-un loc in altul, dar gandul imi era tot la ea, cum sa o pregatesc, fiindca aveam asa o retinere pentru culoarea ei. Ieri i-a venit randul si am procedat cu "dumneaei" ca si cu fasolica noastra, am pus-o la inmuiat de cu seara si dimineata surprizzzaaa de proportii apa era precum rugina si aceiasi surpriza ca nu si-a marit volumul ca si a noastra fasole. Am pus-o la foc si am tot schimbat apa dupa cateva clocote repetat fiindca se tot colora, dar pana la urma ma gandesc ca asa trebuie sa fie. Sa vedeti ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr fasole (rosie)
  • 4 morcovi potriviti ca marime
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • marar verde
  • jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )
  • piper
  • sare
  • boia
  • vegeta
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • faina 3 linguri
  • pasta bukion 2 linguri
  • 1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole uscata cu afumatura si legume:

Am pus fasolea la inmuiat e cu seara, apoi am pus-o sa dea cateva clocote cu apa cat sa o acopere (am tot schimbat apa de cateva ori, deoarece fiind rosie s-a tot colorat apa). Am repetat aceasta operatiune de cateva ori, punem apa fierbinte cu putin deasupra fasolei. Apoi am adaugat afumatura taiata bucatele mai mici, am adaugat ceapa tocata, ardeiul macinat, foaia de dafin, cimbru si am lasat la fiert la foc mic.

Intre timp am curatat zarzavatul, l-am spalat si l-am tocat. Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul, mai lasam la fiert 20 minute, potrivim de sare si piper.

Intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie cu usturoiul, am lasat putin la calit, am adaugat faina si am lasat sa se rumeneasca, am adaugat boiaua, apoi cu un polonic am luat din zeama din oala si am adaugat peste faina amestecind repede sa nu se cocoloseasca si adaugand mereu zeama pana obtinem mai subtire compozitia apoi punem peste fasole. Adaugam si bulionul diluat cu putina apa si mai lasam 10 minute sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.

Gata fasolea pentru a fi servita.

 

TIPS-URI

1

Recunosc culoarea nu este prea aspectoasa datorita culorii fasolei

2

Dar gustul este deosebit cu o muratura linga si o ceapa verde yamiiiiii

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280545
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280546
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280547
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280548
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280549
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280550
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280551
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280552
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280553
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280554
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280555
retete culinare - Fasole uscata cu afumatura si legume 280556

COMENTARII (23)

babi5 1

27.11.2013, 17:46

Rocsi

babi5 1

27.11.2013, 17:47

Sylvia multumesc

babi5 1

27.11.2013, 17:47

ianculiubita multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55