Fasole verde cu sos de usturoi si smantana

de cristinne in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2010 | 7581 vizualizari

 

Fasolea verde este foarte bogata în fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea verde este cunoscuta si sub denumirea de „ mâncator de zahar".
Cresterile frecvente de insulina faciliteaza depunerea glucidelor sub forma de trigliceride; evitând acest proces, fasolea verde combate obezitatea, fapt care o recomanda, fireste, într-o cura de slabire. Vitamina B1, continuta de catre fasolea verde, are un rol important in stimularea si in mentinerea functiilor cognitive ale creierului, in special a memoriei. Fasolea verde este printre cele mai bogate alimente in vitamina K si, in plus, prezinta avantajul ca poate fi consumata in mari cantitati. Or, vitamina K joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului osos. Consumul de fasole verde aduce in organism o cantitate importanta de fibre alimentare,
adica de substante nedigerabile, care joaca un rol de matura, curatand tubul digestiv, prevenind constipatia.

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole verde;
  • 4catei de usturoi;
  • sare;
  • 2linguri de smantana;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu sos de usturoi si smantana:

Se curata tecile de fasole verde (taindu-le varfurile de la ambele capete). Se pune separat pe foc la fiert , o oala cu apa. Cand apa incepe sa dea in clocot, se adauga tecile si se fierb la foc mic, cateva minute, pana acestea devin moi daca le intepati cu furculita (se gusta, daca nu sunt crude, atunci sunt gata:)).

Se parat se face sosul de usturoi cu smantana. Se freaca usturoiul curata si tocat fin cu smantana pana se obtine o pasta. Se adauga sare dupa gust.  Se servesc simple cu acest sos de usturoi sau ca si garnitura alaturi de o friptura la gratar.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Fierberea fasolei in abur este cea mai sanatoasa metoda de preparare termica descoperita pana in prezent, prin care sunt pastrate foarte multe din vitaminele, mineralele in forma asimilabila, pigmentii si alte substante active, asadar recomand fireberea la abur daca detineti aparatul specific; daca nu, e ok si in apa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole verde cu sos de usturoi si smantana 39586
retete culinare - Fasole verde cu sos de usturoi si smantana 39587
retete culinare - Fasole verde cu sos de usturoi si smantana 39588
retete culinare - Fasole verde cu sos de usturoi si smantana 39589

COMENTARII (6)

Julie 1

30.06.2010, 19:59

E foarte buna fasolea verde! Si noi mancam, dar cu smantana nu am incercat! Incerc acum de la tine!

Bunica 1

30.06.2010, 21:32

ramo_cata, ai dreptate Si eu fac tot cu usturoi, dar adaug si o mana de patrunjel sau marar

lia maria 1

01.07.2010, 08:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!