Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor

de ionix in Ficat, 18 Oct 2010 | 5415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofiori
  • 1 kg ficatei
  • busuioc
  • sare, piper
  • foarte putin cimbru
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml cu apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor:

Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc.

Ficateii se spala bine si se oparesc putin, pentru a iesi sangele din ei, iar apoi se scurg.

Cartofii fierti se pun intr-un vas de yena, uns cu ulei. Peste cartofi asezam ficateii, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat felii. Presaram busuioc, putin cimbru, sare si piper. Turnam si apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorla foc mic. Lasam 20-30 de min si apoi scoatem din cuptor.

Asezam in farfurii si peste presaram marar tocat marunt. Servim cu mujdei si mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

folia de aluminiu are rolul de a pastra ficatul suculent

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor 56938
retete culinare - Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor 56939
retete culinare - Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor 56940
retete culinare - Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor 56941
retete culinare - Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor 56942

COMENTARII (33)

kamy 1

18.10.2010, 23:37

5fb

ionix 1

19.10.2010, 17:04

@Kamy... 5 fb= 5 de foarte bine? sau e b-ul in plus mersic

nadina73 1

21.10.2010, 17:44

vreau,imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S