Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)

de miki_a in Ficat, 23 Sep 2015 | 4806 vizualizari

 

O reţetă simplă, ieftină, gustoasă şi la care apelez când nu am suficient timp la dispoziţie pentru gătit! Gusturile dulci - acrişoare sunt completate de aroma perfecta a supei şi a sucului de roşii! Pe cât de simplu pe atât de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficăţei proaspeţi;
  • 2 cepe roşii mai mărişoare;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 100 ml supa concentrată de pui;
  • 100 ml suc de roşii (făcut acasă);
  • 2 linguri de vin alb sec;
  • 2-3 linguri ulei;
  • 1 cub mic de unt (20 gr);
  • sare;
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei prăjiţi (reţeta mea):

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs.

Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit.

Adăugăm ficăţeii scurşi bine de apă şi îi lăsăm să se perpelească pe toate părţile.

Curăţăm ceapa şi usturoiul, le tăiem după preferinţă (julien, fideluţă, solzişori) şi le punem în tigaie peste ficăţei.

După ce s-au rumenit uşor toate adăugăm supa caldă.

Lăsăm să fiarbă acoperit cu capac.

După ce lichidul s-a evaporat adăugăm vinul. Lăsăm descoperit să se evapore alcoolul. Ficăţeii vor ieşi moi, frăgezi, cu aromă subtilă şi plăcută.

Adăugăm sucul de roşii şi mai lasam pe foc mic încă 10 minute.

Condimentăm cu sare şi piper după gust.

Îi servim calzi, cu mămăliguţă, salate sau alături de garnitura preferată. 

TIPS-URI

1

Pentru a curăţa mai uşor ficăţeii de pieliţe, puneti-i 2 minute în apă caldă.

2

Înlăturaţi şi fierea, altfel preparatul va iesi foarte amar, rău la gust ţi munciţi degeaba dupa).

3

Vinul folosit trebuie să fie de calitate (eu am folosit Sauvignon Blanc).

4

Condimentaţi cu sare şi piper, în funcţie de gustul sucului de roşii.

5

Dacă sosul format în tigaie vi se pare prea acru, adăugaţi o linguriţă de zahăr brun (alb) pentru a opri aciditatea sucului.

6

Oricât v-ar tenta învârtitul în tigaie faceti-o rar şi cu mişcări scurte! Altfel, ficăţeii se vor sfărma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

25.09.2015, 12:18

Multumesc Danuta! Multumesc Mihaela!

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:26

Arata tareee gustosi!

miki_a 1

27.09.2015, 01:14

Multumesc Rux!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei prajiti