Figurine cu chimen si cascaval

de Alexandra Burz in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 oua (unul in aluat si celalalt pentru uns)
  • 130 gr margarina
  • 2 linguri unsoare
  • 300 ml smantana 20 % grasime
  • 2 lingurite rase de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • cascaval
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine cu chimen si cascaval:

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, unsoarea, margarina, smantana, 1 ou

Intr-o cana se dizolva drojdia in laptele caldut

Se adauga peste compozitie

200 gr cascaval se rade pe razatoarea mica si se adauga si el in bol

Se framanta bine pana la omogenizare

Aluatul obtinut se infoliaza cu o folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 3 ore

Dupa trei ore se scoate, se portioneaza in mai multe bucati

Se intinde foi de aproximativ 2 cm

Se taie cu diferite forme sau dupa placul fiecaruia

Se unge cu ou batut cu ajutorul unei pensule

Se presara chimen si cascaval ras

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam frumos formele si dam la cuptorul incins pentru aproximativ 15-20 minute

 

POFTA BUNA !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Figurine cu chimen si cascaval-0
Figurine cu chimen si cascaval-1
Figurine cu chimen si cascaval-2
Figurine cu chimen si cascaval-3
Figurine cu chimen si cascaval-4
Figurine cu chimen si cascaval-5
Figurine cu chimen si cascaval-6
Figurine cu chimen si cascaval-7
Figurine cu chimen si cascaval-8
Figurine cu chimen si cascaval-9
Figurine cu chimen si cascaval-10
Figurine cu chimen si cascaval-11
Figurine cu chimen si cascaval-12
Figurine cu chimen si cascaval-13
Figurine cu chimen si cascaval-14
Figurine cu chimen si cascaval-15

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

18.01.2014, 11:08

bune bune

Rocsi 1

18.01.2014, 19:11

Sunt bune

Alexandra Burz 1

18.01.2014, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04