File de cod Alaska mediteranean

de Toamna07 in Peste, 29 Iul 2012 | 2434 vizualizari

 

Va invit sa va imaginati o croaziera pe Mediterana, alaturi de acest preparat cu adevarat exotic si rafinat, care va va face sa va simtiti intr-o minunata vacanta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500g. file de cod alaska
  • 4 nectarine coapte
  • 1 grapefruit
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute (chili)
  • 1 lingurita miere
  • rozmarin maruntit
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • patrunjel sau frunze de busuioc,pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod Alaska mediteranean:

Mod de preparare:

Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas.  Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.
 Pestele se spala, se usuca, se sareaza , se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.
Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce  sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.
Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.

Pofta buna !:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - File de cod Alaska mediteranean 171825
retete culinare - File de cod Alaska mediteranean 171826
retete culinare - File de cod Alaska mediteranean 171827

COMENTARII (12)

Maria68 1

30.07.2012, 20:32

Rux 1

07.08.2012, 20:28

Minunat! La noi din pacate nu se gaseste file de cod Alaska..

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21